Voorzitter Stichting Vrienden van het Overbosch Joep Derksen neemt afscheid

Voorzitter Stichting Vrienden van het Overbosch Joep Derksen neemt afscheid Foto: Stichting Vrienden van het Overbosch

Joep Derksen is de eerste voorzitter van Stichting Vrienden van het Overbosch en draagt na 8 jaar het stokje over aan Marianne van der Voort. Hij neemt nog niet helemaal afscheid; het bestuur heeft hem gevraagd aan te blijven als Ambassadeur van de stichting.

Stichting Vrienden van het Overbosch ontstond toen er in 2011 sprake van was dat het Voorhoutse bos plaats moest maken voor de nieuwe turborotonde. De stichting werd opgericht ter behoud van het bos en nam het onderhoud voor zijn rekening.

Van modderpoel tot kwaliteitsbos

Onder bestuurlijke leiding van Joep, en dankzij de vele vrijwilligers, is Het Overbosch de laatste jaren behouden én verbeterd. Zo legden ze dankzij sponsoren, acties en donaties een kleischelpen pad aan, verschenen informatiebordjes in het bos, een mooie bloemenweide, een veiligere entree met nieuw toegangshek en verschillende huisjes voor de dieren van het bos.
Dankzij het werk van de afgelopen jaren ontving Het Overbosch recent nog de A+ kwaliteitstitel; de hoogst haalbare score voor kwaliteit van groen gebied in Nederland.

Joep was ook betrokken bij evenementen die niet meer uit Voorhout weg te denken zijn, zoals Kunst in ’t Overbosch en Kunst voor Kids.

Opvolger Marianne van der Voort

Maar er is een tijd van komen en gaan.’  Derksen is heel blij met opvolger Marianne. Aan het einde van zijn tweede termijn als voorzitter, op 5 augustus, geeft Joep het voorzittersstokje door aan zijn opvolger.

‘Zij krijgt de steun van het voltallige bestuur en is de afgelopen maanden goed ingewerkt. Onder haar leiding zal het Overbosch, de groene parel van Voorhout, de komende jaren ongetwijfeld floreren.’ – Joep Derksen

 


Reacties