VVD raadslid Robin Konings verlaat de politiek in Teylingen

VVD raadslid Robin Konings verlaat de politiek in Teylingen Foto: Robin Konings

Na bijna 10 jaar actief te zijn geweest voor de VVD en meer dan 6 jaar raadslidmaatschap vertrekt Robin Konings (26) uit Teylingen. Na de raadsvergadering van 4 juni gaat hij verhuizen naar Den Haag.

“Het was een eer om volksvertegenwoordiger te zijn in de gemeente waar ik ben opgegroeid en die mij zoveel heeft gegeven. Ik hoop dat ik de inwoners dichter bij de gemeente heb gebracht en heb laten zien dat er altijd de ruimte is om je stem te laten horen.” - Robin Konings

Robin werd in oktober 2010 lid van de VVD Teylingen, nadat hij in de schoolklas van het Rijnlands in een vurige discussie met Ard van der Steur, toenmalig fractievoorzitter van die partij, was beland. Hij nodigde Robin na die discussie uit om eens mee te doen aan een fractievergadering, even later is hij lid geworden en nooit meer weggegaan.

Tweemaal werd Robin verkozen met voorkeursstemmen in de gemeenteraad: 153 in 2014 en 187 in 2018.

“Dat vond ik misschien wel het mooiste, de verkiezingscampagnes: Laten zien waar je voor staat en wat jouw idealen zijn.”

Monique de la Rie, fractievoorzitter vindt het jammer dat Robin geen starterswoning in Teylingen betrekt. Daar heeft hij zich altijd hard voor gemaakt. VVD Teylingen gaat hem missen, maar Robin blijft zich inzetten voor de VVD. 

Opvolger nog niet bekend

De fractie van de VVD gaat zonder Robin verder en er zal, met de uitslag van de verkiezingen als leidraad, een opvolger worden geïnstalleerd in de raadsvergadering van 4 juni.


Reacties