VVD stelt vragen over communicatie en gevolgen asbestbrand

VVD stelt vragen over communicatie en gevolgen asbestbrand Foto: Misign - InTeylingen

De VVD maakt zich zorgen over de impact van de brand op de Akervoorderlaan. Hoe komt het dat er de laatste tijd vaker branden lijken te zijn in de Teylinger buitengebieden? En zijn de bedrijven en omwonenden wel voldoende geïnformeerd tijdens en na de brand? Monique de la Rie van de VVD stelt schriftelijke vragen aan het college.

In de inleiding van het vraagstuk maakt de VVD complimenten aan de brandweer, politie en andere betrokken hulpverleners, maar de partij uit zorgen over de communicatie en mogelijke impact van de grote brand waar asbest vrijgekomen is. Ook uiten ze zorgen omdat ze de indruk hebben dat er de laatste tijd met enige regelmaat relatief grote branden in het Teylinger buitengebied ontstaan. 

Onduidelijke communicatie

De VVD spreekt van snelle en gerichte communicatie naar de inwoners, maar merkt op dat er ook veel onduidelijkheid was. Zo begrepen veel bewoners niet in welke wijken en straten het asbest was neergekomen, wat ze moesten doen en hoe en wanneer het opgeruimd werd.
De partij hoort ook graag van het college hoe inwoners geïnformeerd zijn die niet te bereiken zijn via digitale media. 

Teylinger bedrijven getroffen?

In de omgeving van de Akervoorderlaan en het asbestgebied dat na de brand werd uitgetekend, zijn veel Voorhoutse bedrijven gevestigd. De VVD vraagt of en hoe er bedrijven uit Teylingen getroffen zijn door de brand of de verspreiding van asbest. 

Veel branden in buitengebied

De VVD constateert dat er de laatste tijd vaker branden in het buitengebied ontstaan en wil graag van het college weten of ze hier actie op ondernemen. 

Verplichte asbestsanering

Verplichte sanering van asbestdaken is niet door de Eerste Kamer gekomen, toch is het bij verschillende partijen wel een urgent onderwerp. Het college is gevraagd of er een lokaal initiatief is, eventueel in samenwerking met buurgemeentes, om asbestsanering in de gemeente(s) op te pakken.

 

Het college zal de vragen van de VVD binnenkort beantwoorden.

 


Reacties