Wagner organiseert buitenlezing

Wagner organiseert buitenlezing Foto: Boekhandel Wagner

Boekhandel Wagner ontvangt regelmatig schrijvers en gasten voor lezingen of meet&greets, maar door de coronamaatregelen lagen deze offline evenementen even stil. 16 juni organiseert de boekhandel weer een lezing; deze keer in de buitenlucht en met 1,5 meter-regels.

De eerste buitenlezing is van schrijver Jaap Scholten over zijn nieuwe boek Suikerbastaard. Jaap woont sinds 2003 in Hongarije en komt speciaal voor de lezing naar Nederland.

Max 30 gasten voor buitenlezing

De lezing is op dinsdag 16 juni om 17:00 uur in Sassenheim. Een kaartje a €15,- is te koop bij Wager en er is deze keer een maximum van 30 bezoekers. De exacte locatie wordt bekend gemaakt aan de deelnemers.

Suikerbastaard van Jaap Scholten
Suikerbastaard is gebaseerd op de nauwelijks bekende geschiedenis van een immense Hollandse onderneming in de binnenlanden van Ethiopië en raakt aan de ingewikkelde verhouding tussen Europa en Afrika, tussen zwart en wit, de dominante positie die Nederland vijftig jaar geleden in Ethiopië innam en die nu door China is overgenomen, de teloorgang van Nederlands grootindustrie, de onmogelijkheid van behoud van onschuld.
Suikerbastaard is een hoogsteigen en hybride roman. Scholten speelt op geraffineerde wijze met de grenzen tussen feit en fictie. Zo wordt deze grote roman een ode aan Hollandse inventiviteit en industrieel avontuur, een zoektocht naar een vader en een romantische roadtrip door het woeste Ethiopië.


Reacties