Wandel door de Gouden Eeuw in Warmond

Wandel door de Gouden Eeuw in Warmond Foto: Stichting Promotie Warmond

Tijdens Open Monumentendag aankomend weekend is er op zondag 15 september ook weer een historische wandeling door Warmond. In deze speciale Jan Steen Editie nemen Anja Schrage en Astrid Hennekam de wandelaars mee door de Gouden Eeuw.

Jan Steen schilderijen sieren Warmondse gevels

Er wordt op diverse locaties gestopt om even stil te staan bij een schilderij van de meester. Deze schilderijen zijn inmiddels op meerdere plekken in het dorp te vinden. Wat zei dat ‘huishouden van Jan Steen’ nou helemaal, was het een weerspiegeling van zijn leven of was Jan Steen meer een moralist? Op deze en andere vragen wordt dieper ingegaan en de wandelaar krijgt een kijkje in het Warmondse leven van de Gouden Eeuw. Hoe werd er geleefd, waar was men te vinden. Leuke weetjes uit die tijd op een interessante manier verteld.

Even aanmelden

De eerdere Jan Steen wandeling was zo populair dat Anja en Astrid er rekening mee houden de groep eventueel op te splitsen. De wandeling start op zondag 15 september om 14:00 uur vanaf de Oude Toren, Laan van Oostergeest en duurt anderhalf uur. Aanmelden voor de wandeling via e-mail info@warmondaandekaag.nl of bij de VVV-winkel op de Gemeentehaven 3 of telefonisch via 071 301 0631.

 

 


Reacties