Wandel met je smartphone de Jan Steenroute in Warmond

Wandel met je smartphone de Jan Steenroute in Warmond Foto: Warmond aan de Kaag

Op initiatief van Stichting Warmond aan de Kaag zijn op verschillende locaties in het dorp reproducties van wereldberoemde schilderijen van Jan Steen opgehangen. Sinds kort is het mogelijk om zelf de route te wandelen aan de hand van een digitale brochure.   

Aan de hand van de opgehangen schilderijen vertelden gidsen Anja Schrage en Astrid Hennekam, die de wandeling ontwikkelden, de deelnemers over Jan Steen, de symboliek in zijn schilderijen en over het dagelijks leven in de 17e eeuw.

Jan Steen woonde en werkte een periode in Warmond

Zo is bijvoorbeeld het vroegere kasteel Lockhorst op een van zijn werken afgebeeld. Maar ook op talloze manieren kan een link met de Warmondse historie worden gelegd.

Online brochure

De leuke weetjes en achtergrondverhalen zijn nu ook terug te lezen in de brochure Wandelroute Jan Steen van Stichting Promotie Warmond. De brochure is zo vormgegeven dat deze goed te lezen is vanaf een smartphone. Zo kan iedereen op een moment naar keuze deze wandeling beleven.

Goed om te weten

  • De start van de wandelroute is op parkeerplaats De Krogt, achter Theater Het Trefpunt. Bereikbaar via Laan van Oostergeest, 2361 GA warmond
  • Openbaar vervoer uitstappen bij halte De Baan in Warmond
  • De route is goed begaanbaar voor rolstoel, rollator, kinderwagen en scootmobiel
  • Er zijn in Warmond vele eetgelegenheden voor de inwendige mens
  • Cultuur liefhebbers kunnen een kijke nemen in de galaries die Warmond rijk is.  

Reacties