Warmelda zoekt objecten voor WO2-tentoonstelling

Warmelda zoekt objecten voor WO2-tentoonstelling Foto: Historisch Genootschap Warmelda

Historisch Genootschap Warmelda is al druk met de organisatie van 5 mei 2020: de viering van 75 jaar bevrijding. Voor een expositie zijn ze op zoek naar objecten, foto’s en documenten die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben die ze mogen lenen.


- Lees verder onder deze advertentie -

De expositie die volgend jaar te zien is, heeft het thema Warmond tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bij de expositie zijn onder andere foto’s van toen te zien; van kiekjes van gemobiliseerde Nederlandse soldaten die, aanvankelijk, ontspannen op de Baan poseren tot foto’s die de ernst van de oorlog laten zien. Ook heeft Warmelda nog nooit eerder vertoond materiaal zoals toentertijd verboden foto’s van Duitse soldaten in Warmond. 

Lenen voor de expositie

Maar Warmelda hoopt nog meer te kunnen laten zien en vraagt inwoners of ze stukken mogen lenen die te maken hebben met WOII.

‘Oude foto’s, documenten, rantsoenbonnen, typisch vaatwerk uit die tijd, een oude helm of uniform. Het maakt niet uit, we lenen het graag!’ – Historisch Genootschap Warmelda

Ook familieverhalen uit de oorlogsjaren zijn zeer welkom. Heb je objecten of verhalen om de expositie van Warmelda te versterken? Mail dan naar info@warmelda.nl

 


Reacties