Warmondse IJsclub start crowdfunding voor skeelerbaan

Warmondse IJsclub start crowdfunding voor skeelerbaan Foto: Warmondse IJsclub

De leden van de Warmondse IJsclub hebben tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering donderdag 1 augustus unaniem ingestemd met de aanleg van een skeelerbaan op het terrein van de vereniging in de Warmondse Veerpolder. Om de laatste eindjes van de financiering aan elkaar te knopen is een crowdfunding gestart.

De ijsclub is al een paar jaar bezig met de realisatie van Skeelerbaan Teylingen op het terrein in de Warmondse Veerpolder, waar tot vorig jaar elke zomer de Poldercross georganiseerd werd.

Bezwaar van buren werd verworpen

Vooral bewoners van de Leidse Merenwijk hadden bewaar tegen de skeelerbaan. Dit werd opgespeeld tot de Raad van State, die begin dit jaar groen licht gaf aan de Warmondse IJsclub. De ijsclub, de gemeentes en de buren hebben inmiddels een overeenkomst gesloten om mogelijke hinder qua geluid, kunstlicht en parkeren te beperken.

Ontwerp Skeelerbaan Teylingen

Het wordt een 200/300 meter skeelerbaan: de basis is een baan van 300 meter, met een extra rondje voor bochtentechniek en een extra bocht om een 200 meter baan te creëren. Ook komt er een oefenplein waar de jongste (techniek) kunnen leren.

 

Crowdfunding voor €16.000,-

De aanleg van de skeelerbaan wordt grotendeel gefinancierd door een subsidie van €125.000,- van de gemeente Teylingen, een bijdrage van het Schipholfonds en door de Vrienden van WIJC.

Door allerlei vertragingen zijn de kosten van de aanleg inmiddels gestegen, dus is de club direct na de ledenvergadering een crowdfunding gestart om de resterende €16.000 bijeen te krijgen. Binnen 24 uur na het aanmaken van de actie, is er al €1.050 opgehaald. 
Ook een bijdrage doen aan de skeelerbaan? Doneren kan hier.

De Warmondse IJsclub streeft ernaar dat de nieuwe skeelerbaan 1 november 2019 klaar is voor gebruik.


Reacties