Wat eten we vandaag? Kiptaart!

Wat eten we vandaag? Kiptaart! Foto: InTeylingen

Inspiratie nodig voor het avondeten van het weekeind? Liefst een beetje makkelijk... Saskia deelt haar kiptaart recept. Sowieso lekker, want het is taart. Of eigenlijk een quiche. 

Door Saskia

Uren in de keuken staan kan leuk zijn, maar daar hebben niet altijd zin in - of tijd voor. Daarom zijn recepten zo fijn die je makkelijk in elkaar draait, en het liefst nog een beetje snel ook! Als er dan ook nog weinig afwas bij komt kijken én het lekker smaakt, dan hebben we een winnaar!

Kiptaart; Hawaii meets India quiche

Ingrediënten voor Saskia's Kiptaart

  • 400 gr kipfilet
  • pakje bladerdeeg
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 50 ml water
  • 1 eigeel
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr boter
  • 1 blikje ananasstukjes 
  • 70 gr Yellow Curry pasta
  • 10 gemberbolletjes
  • peper en zout naar smaak 

Nodig: pan, springvorm 20cm en oven.

Bereidingswijze van Saskia's Kiptaart

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze aan in de boter 
  2. Bak de knoflook en gemberbolletjes kort mee en voeg eventueel peper en zout toe om de kip op smaak te brengen
  3. Voeg uitgelekte stukjes ananas toe 
  4. Roer de Curry pasta er doorheen en laat even staan
  5. Meng de crème fraîche en het water in een apart bakje goed door elkaar
  6. Voeg toe en laat 2 minuten 'bakken' 

  7. Vet ondertussen de springvorm in met boter en bekleed de vorm met de bladerdeeg
  8. Giet of schep het kipmengsel in de springvorm
  9. Tik het paneermeel over het bladerdeeg en bestrijk met eigeel
  10. Bak 30 á 40 minuten op 200 graden

 

Laat de kiptaart even 10 minuten afkoelen buiten de oven voordat je hem aansnijdt. 
En blijft er iets over na het avondeten? Je kunt het ook heel goed (koud) als lunch eten de volgende dag!

Eet smakelijk!

Heb jij ook een recept dat je wilt delen? Mail het naar nieuws@inteylingen.nl


Reacties