Wat eten we vandaag? Mosterdsoep!

Wat eten we vandaag? Mosterdsoep! Foto: InTeylingen

Vraag jij je ook zo vaak af wat je nu weer moet koken/eten? Omdat we allemaal wel een beetje inspiratie kunnen gebruiken deze (nieuwe) rubriek: Wat eten we vandaag? Met deze keer een vullende mosterdsoep van Arno.

Door Arno

In de maand november ben ik 50 geworden! Een respectabele leeftijd al zeg ik het zelf. Het grote voordeel is dan dat je ook weet waar Abraham de mosterd haalt.

Een belangrijk ingrediënt om in deze koude winter maanden eens warm te lopen voor een heerlijke maaltijd vullende mosterdsoep met een brood kaas crouton.

Mosterdsoep met brood-kaas crouton voor twee personen

Ingrediënten voor Arno’s Mosterdsoep

Voor de soep

  • 1 klontje roomboter
  • 100 ml kook room/slagroom
  • 1 teen knoflook fijn gesneden of geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 ml water
  • 1 kippen- of groentebouillon blokje
  • 1 prei of bosje lente ui fijn gesneden (klein beetje apart houden)
  • 100/150 gram spekjes uitgebakken
  • 1 eetlepel maïzena (aanmaken met een beetje water)
  • 2 of 3 eetlepels grove mosterd (naar smaak)

Voor de crouton

  • 2 dikke plakken brood naar keuze
  • geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze van Arno’s Mosterdsoep

  1. Wrijf het brood goed in met olijfolie en strooi de kaas er over
  2. Bak de brood-kaas crouton af in de oven op 200 gaden
    of in de pan met een deksel er op
  3. Bak de spekjes uit in een koekenpan
  4. Pan op het vuur met klontje roomboter en fruit de uit en de knoflook licht aan 
  5. Voeg het water toe met het bouillonblokje en breng het aan de kook
  6. Voeg de room toe, met de prei/lente ui
  7. Geheel weer aan de kook brengen 
  8. Voorzichtig het maïzena papje al roerend toevoegen tot de gewenste soep dikte
  9. Voeg de mosterd toe naar smaak en goed doorroeren
  10. Als laatste de uitgebakken spekjes toevoegen en garneren met de achtergehouden prei/lente ui

Serveer de soep in een soepbord of soepkom met de kaas brood crouton uit de oven.

Eet smakelijk!

 

Heb jij ook een lekker (makkelijk) recept dat je wilt delen? Mail het naar nieuws@inteylingen.nl


Reacties