Wat merken huurders van de problemen bij Woonstichting Vooruitgang?

Wat merken huurders van de problemen bij Woonstichting Vooruitgang? Foto: Maurice Hoogeveen

Heeft het onder toezicht stellen van Woonstichting Vooruitgang en het opstappen van de raad van commissarissen direct merkbare gevolgen voor wonen in Teylingen? De gemeente geeft antwoord.

Niet alleen in de Tweede Kamer zijn er vragen gesteld over Woonstichting Vooruitgang en de onder toezichtstelling. Ook de lokale politiek heeft om opheldering gevraagd. Dion Piket van Trilokaal vroeg de gemeenteraad naar de consequenties van alles wat er nu aan de gang is bij Vooruitgang. 

Houdt Vooruitgang zich aan de afspraken voor de toekomst?

Er zijn prestatieafspraken gemaakt met de woonstichtingen in Teylingen over onder andere betaalbaar wonen en duurzame woningen. Deze worden gewoon volgens plan uitgevoerd, inclusief de tweejaarlijkse voortgangsgesprekken met alle partijen – dus ook Woonstichting Vooruitgang.
De gemeente gaat pas extra in gesprek, als blijkt dat Vooruitgang de afspraken niet nakomt.

Ook de bouw van nieuwe woningen die al op de planning stonden, zoals aan de Engelse Tuin in Voorhout, gaat (zover bekend bij de gemeente) gewoon door.

Huurders mogen er geen last van hebben 

De gebeurtenissen bij Vooruitgang hebben invloed op het interne orgaan van de woonstichting; er zijn mensen een controlerende functie opgestapt en tijdelijk nieuwe aangewezen. Huurders staan niet in contact met deze medewerkers en zouden ook nergens last van moeten hebben.

Huur jij bij Vooruitgang en ervaar jij wel hinder? Dan roept de woonstichting op om je bij hun te melden.


De raadsvragen

Bij InTeylingen (be)schrijven we een samenvatting van gemeentestukken. Zodat jij weet wat er speelt, zonder dat je je door pagina's lange documenten hoeft te worstelen; de officiële documenten zijn soms wat lastig te lezen door jargon en andere vak logica.
Wil je ook het officiële document lezen met de vragen van Trilokaal en de antwoorden van de gemeente? Bekijk dan dit raadsstuk Consequenties onder toezicht plaatsing van Woonstichting Vooruitgang.

 


Reacties