Weesfietsenactie Station Sassenheim weer van start

Weesfietsenactie Station Sassenheim weer van start Foto: InTeylingen

Is jouw fiets al een tijdje uit logeren bij Station Sassenheim? Haal hem snel naar huis, want de gemeente start op 16 maart weer met een weesfietsenactie. 

Weesfiets? Maar jij bent toch gewoon de eigenaar van je fiets? 
Kan wel wezen, maar dat weet de gemeente niet. 

Fietsen die al lang op één plaats staan en geen eigenaar lijken te hebben, worden gezien als wees. En worden binnenkort weggehaald. 

Fietsopruimactie station Sassenheim

Weesfietsen nemen onnodig veel plek in beslag; als de stallingen vol zijn, zetten mensen hun fietsen buiten de rekken. Behalve dat het een chaos wordt en er soms zelfs onveilige situaties ontstaan, is het met losstaande fietsen makkelijker voor fietsendieven om de rijwielen mee te nemen - en daar zit niemand op te wachten (behalve de fietsdief dan...). Voorkom dus dat je fiets gestolen wordt

Fietsen die langer dan 28 dagen onafgebroken op één plek staan, zullen worden verwijderd

Alle fietsen bij het station krijgen vanaf 16 maart een groen label zodat opsporingsambtenaren kunnen zien welke fietsen op dezelfde plek blijven staan. Na 28 dagen krijgen de vermoedelijke weesfietsen een rood label met een termijn waarbinnen de fiets moet worden verwijderd. 

Kom je je fiets binnen die periode niet halen? Dan neemt de gemeente hem voor je mee. 13 weken zal je fiets een tijdelijk huis vinden bij de voormalige milieustraat Sassenheim. Fiets dan niet opgehaald? Dan worden ze verloot en zal de weesfiets een nieuwe, liefhebbende eigenaar vinden. 

Als je regelmatig je fiets mee naar huis neemt vanaf station Sassenheim, is er niets aan de hand en zullen de controleurs je fiets met rust laten.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties