Weesfietsenactie station Voorhout van start

Weesfietsenactie station Voorhout van start Foto: Gemeente Teylingen

De gemeente heeft deze week fietsen op station Voorhout gelabeld. Als de vermoedelijke weesfietsen er over een maand nog staan, worden ze verwijderd.

Afgelopen zomer zijn weesfietsen van station Sassenheim weggehaald en uitgedeeld aan nieuwe eigenaren. Nu is het de beurt aan Voorhout.

De fietsen die lang op één plek staan en geen eigenaar lijken te hebben, worden gezien als weesfiets. Deze fietsen hebben nu een groen label. Eigenaren hebben 28 dagen om het label weg te halen en zo aan te geven dat de fiets wel degelijk een baasje heeft.

Fietsen die blijven staan met het groene label krijgen op een later moment nog een waarschuwing met een rood label, en worden daarna verwijderd door de gemeente. De fietsen blijven dan een tijdje in de stalling staan. Indien de eigenaar zich ook dan niet meldt, worden de fietsen verloot onder goede doelen uit de regio. 

Weer plek in de fietsenstalling

De gemeente organiseert de weesfietsactie om de stalling bij station Voorhout op te ruimen. Weesfietsen houden fietsplekken bezet voor mensen die daadwerkelijk gebruikmaken van het station en hierdoor hun fiets niet goed kwijt kunnen.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties