Wegens succes nog een Jan Steen wandeling in Warmond

Wegens succes nog een Jan Steen wandeling in Warmond Foto: Stichting Promotie Warmond

Na het succes van de voorgaande wandelingen waar zo’n 80 personen aan meededen, is er op 15 december nog een historische Jan Steen wandeling. Anja Schrage en Astrid Hennekam begeleiden de wandeling en laten zien hoe het historische Warmond zichtbaar is in het werk van Jan Steen - de beroemde schilder uit de Gouden Eeuw.

Jan Steen wandeling

Jan Steen schilderde verschillende wereldberoemde werken in zijn Warmondse jaren. Op diverse locaties in de dorpskern wordt stilgestaan bij schilderijen van de meester. Wat zei dat ‘huishouden van Jan Steen’ nou helemaal, was het een weerspiegeling van zijn leven of was Jan Steen meer een moralist? Op deze en andere vragen wordt dieper ingegaan. De wandelaar krijgt een kijkje in het dagelijks leven van de Gouden Eeuw en leert over alle symboliek die in de schilderijen is verwerkt.

Aanmelden

Op 15 december start de activitiet om 14:00 uur bij Het Wapen van Warmond met een kopje koffie, waarna Anja en Astrid je meenemen door Warmond. De wandeling duurt zo’n 1,5 uur en kost €4,50 per persoon.
Aanmelden kan tot 11 december via info@warmondaandekaag.nl of via de VVV-winkel.

 


Reacties