Welzijn Teylingen brengt Mantelzorgcompliment aan huis

Welzijn Teylingen brengt Mantelzorgcompliment aan huis Foto: Welzijn Teylingen

Elk jaar krijgen mantelzorgers in de gemeente Teylingen een Mantelzorgcompliment, als blijk van waardering. Dit jaar brachten medewerkers van Welzijn Teylingen het Compliment aan huis, wat leidde tot mooie gesprekken in de deuropening.

Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar het is niet altijd makkelijk om voor een naaste te zorgen. De gemeente Teylingen vindt het belangrijk om de mantelzorgers te laten weten dat ze veel waardering heeft voor wat zij doen.

Elk jaar krijgen in onze gemeente mantelzorgers daarom een Mantelzorgcompliment in de vorm van een vrij te besteden VVV-bon. In andere jaren werd het Compliment overhandigd op het kantoor van Welzijn Teylingen. Door de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk.

Medewerkers van Welzijn Teylingen zijn daarom deze zomer en in november de Mantelzorgcomplimenten zelf gaan bezorgen. Dat leidde tot veel mooie gesprekken in de deuropening. In de zomer hebben de medewerkers bovendien aan alle mantelzorgers die ze spraken een korte vragenlijst voorgelegd. Deze zijn gebruikt om de gemeente Teylingen inzicht te geven in de situatie van de mantelzorgers in coronatijd. De reacties op het korte bezoek en het Mantelzorgcompliment waren positief. Veel mensen vertelden dat ze zich op deze manier gezien en gewaardeerd voelden.

Het jaarlijkse Mantelzorgcompliment wordt uitgereikt aan mantelzorgers die zich hiervoor hebben ingeschreven bij Welzijn Teylingen. De inschrijving voor het Compliment 2021 start in de loop van volgend jaar.


Reacties