Wenskaartenactie van Voorhout helpt elkaar zeer succesvol

Wenskaartenactie van Voorhout helpt elkaar zeer succesvol Foto: InTeylingen

Meer dan 800 wenskaarten tegen eenzaamheid door corona zijn in 2 weken tijd bezorgd bij mensen in Voorhout. Zolang het coronavirus de samenleving in zijn greep heeft kunnen blanco of geschreven wenskaarten ingeleverd worden bij Plus van Dijk of Albert Heijn in Voorhout. 

 

Voorhout helpt elkaar

Vlak na de maatregelen die het kabinet afkondigde om het Coronavirus in te dammen maakte Bram Zandbergen en Jeanette Kloet de facebooksite: 'Voorhout helpt elkaar' aan. Binnen de kortste keren werd deze gevuld met mensen die hun diensten aanboden: boodschappen doen voor oudere mensen, hond uitlaten, koken voor zorgpersoneel en ga zo maar door.

Kaartenactie

Inge Postma zette ook een berichtje op deze pagina, alleen bood zij haar diensten niet aan, maar vroeg of mensen de kwetsbare mensen in verpleeghuizen niet wilde vergeten. Zij hebben vaak geen social media en kijken reikhalzend uit naar bezoek weet zij uit ervaring, want haar moeder woont helaas ook in een verpleeghuis. Op haar berichtje kwamen veel reacties en werden er al ruim 40 kaarten verstuurd. 

Bram Zandbergen haakte aan en benaderde bedrijven of zij kaarten of iets anders wilden doneren. Cake, chocolade, hyacinten... het was overweldigend.Inge had ondertussen contact met de supermarkten gehad en mocht er 2 inlevertonnen plaatsen. Een oproepje op facebook deed de rest en de Voorhoutse bevolking doneerde vele kaarten en hielp mee met schrijven.

Afgelopen weekend hebben 345 mensen in diverse zorginstellingen in Voorhout een kaart gekregen. En ook het lekkers voor de verpleging en bewoners werd enthousiast ontvangen. Het plan is om de komende weken kaarten te blijven inzamelen zodat er iedere week weer kaarten kunnen worden bezorgd. Zij hopen dit vol te houden tot de verpleeghuizen weer bezoek mogen ontvangen.  

Heb je nog wenskaarten thuis?

Mocht je de actie van Inge, Bram en Jeanette willen steunen? Je kunt nog steeds kaarten doneren in de witte tonnen bij Plus en Albert Heijn. Graag alleen als je naar de supermarkt moet, omdat je in deze tijd niet zomaar de deur uit moeten gaan!

 


Reacties