Wenweken voor bruggers RLS

Wenweken voor bruggers RLS Foto: Rijnlands Lyceum Sassenheim

De brugklasleerlingen van het Rijnlands Lyceum in Sassenheim krijgen, dankzij de 2 wenweken, de kans om rustig te wennen aan deze nieuwe fase in hun leven.


- Lees verder onder deze advertentie -

Op de eerste dinsdag van het schooljaar genoten de nieuwe brugklassers van een sportmiddag op het strand - Bern Persoon, coördinator van de eerste klassen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim.

De middag was een onderdeel van de wenweken waar alle 230 brugklasser mee startten. Leerlingen van Vwo 6 die de richting ‘Bewegen, Sport en Maatschappij’ volgen, begeleidden de spelen waarvan een aantal in een challengevorm waren gegoten. Zo moest er met je lichaam ‘RLS’ gespeld worden, werden er kastelen gebouwd, gevoetbald (met een veld met 4 goals) en gevolleybald. Veel pret gaf de sponsestafette waarbij een emmer, op het strand, gevuld moest worden met een spons met water uit de zee. De spons moest boven het hoofd gehouden worden nadat deze in de zee volgezogen was.

Bij alle spelen stond samenwerken en kennismaken met elkaar, met de mentoren en met de school centraal. In de wenweken is er ook veel aandacht voor het huiswerk maken en het delen van ervaringen en indrukken met de mentor - besluit Bern

Gezellige afsluiting

Op de laatste dag van de wenweken staat voor alle ouders van de bruggers een High Tea gepland, die de leerlingen zelf voorbereiden. Tijdens de High Tea wordt er door de leerlingen een overzicht, aan de hand van een presentatie of een vlog, gegeven van de activiteiten van de wenweken. 's Avonds kunnen de eersteklassers dansen op hun eigen feestavond. Daarna start ook voor hen het gewone rooster.

 


Reacties