Wethouder Bas Brekelmans kondigt afscheid aan

Wethouder Bas Brekelmans kondigt afscheid aan Foto: InTeylingen

Wethouder en 1ste Locoburgemeester Bas Brekelmans heeft laten weten dat hij in de zomer zijn functie bij de gemeente Teylingen neerlegt om meer tijd aan zijn gezin te besteden.


- Lees verder onder deze advertentie -

In zijn brief aan de raadsleden laat hij weten uiterlijk in juli, tijdens de laatste raadvergadering voor de vakantie, af te zwaaien. Zo kan Bas nog een aantal lopende projecten afronden en het geeft de VVD de tijd om een opvolger te vinden.

Wethouder Bas Brekelmans werkte onder andere aan het parkeerdek bij Station Sassenheim, de voorbereiding van de Noordelijke Randweg, de wijk Hooghkamer en andere woningmarkt vraagstukken en bouwprojecten in Teylingen.  

Tweede kindje op komst

Het opzeggen van zijn functie komt vanuit goed nieuws: er is een tweede kindje op komst. Bas laat weten dat het als wethouder lastig is om een goede werk-privé balans te vinden. Met een tweede op komst kiest hij voor zijn gezin.

Wat echter ook een uitdaging is, is het combineren van de baan met mijn gezinsleven. Vooral de vele avonden vergaderen, soms zelfs elke doordeweekse dag, trekken een forse wissel op het gezin en de gewenste regelmaat voor de kids. Het vinden van de balans tussen werk en privé was al jaren lastig, maar met de komst van nog een klein mensje is dat voor mij eigenlijk niet meer te doen vrees ik.’ - brief Bas Brekelmans

VVD verbaasd en begripvol

De partij van Bas Brekelmans, VVD Teylingen, zegt dat de aankondiging van Bas voor hen onverwacht komt, maar dat ze zeker begrip hebben voor zijn keuze. 

Wij balen ontzettend van het bericht dat wij kregen van Bas, maar hebben wel begrip voor zijn keuze. Wij hadden zeker deze periode met hem door willen gaan, want wat ons betreft is hij een topper.’ - Monique de la Rie, VVD Teylingen

De VVD gaat op zoek naar een opvolger voor het wethouderschap.  

College gaat Bas missen

In een officiële reactie prijst het college Bas Brekelmans om zijn inzet bij vele lokale projecten en zijn bijdrage aan de regionale samenwerking in de Duin- en Bollenstreek. Het college begrijpt en respecteert de keuze van de wethouder en geeft aan hem te gaan missen.


Reacties