Wethouder Rob ten Boden van Trilokaal stopt

Wethouder Rob ten Boden van Trilokaal stopt Foto: Trilokaal

Rob ten Boden, wethouder namens Trilokaal, heeft het college zijn ontslag aangeboden. Dit laat de partij vanmiddag weten. Trilokaal gaat op zoek naar een opvolger.

Rob is erachter gekomen dat de functie van wethouder toch niet bij hem past. Naar eigen zeggen vindt hij dat hij door verschillende oorzaken te weinig vooruitgang boekt in de doelen waar ze voor staan. Ook wil hij meer tijd thuis doorbrengen met zijn vrouw Joke, die problemen heeft met haar gezondheid. Rob stopt na de raadsvergadering van 19 december 2019.

‘Ik neem met pijn in mijn hart afscheid van de lokale politiek. Ik denk meer te kunnen bereiken buiten dan in de politiek. ... Ik bedank inwoners en ondernemers van Teylingen, collegeleden, raadsleden, alle leden van raden en adviesorganen, collega’s van andere colleges en medewerkers van de ambtelijke organisatie voor de samenwerking.' - Rob ten Boden, Trilokaal 

Op zoek naar opvolger

Trilokaal blijft, samen met VVD en D66, de coalitie. De komende tijd voeren ze gesprekken met mogelijke opvolgers van de wethouder. Het streven is om bij het vertrek van wethouder Ten Boden in december direct een nieuw lid voor het college van B&W te kunnen voorstellen.

Hij is altijd een belangrijke steunpilaar geweest voor Trilokaal. Rob staat aan de kant van de inwoners van Teylingen, denkt goed na voor hij iets doet en is een aardige vent. Het is dus logisch dat we het jammer vinden dat hij stopt. Ik heb er wel met hem over gesproken, maar het is zijn keuze.’ – Frans van Swieten, fractievoorzitter Trilokaal 


Reacties