WIJC’er Patricia pakt 3 titels op NK Inlineskaten

WIJC’er Patricia pakt 3 titels op NK Inlineskaten Foto: focusbyhanneke/Hanneke Mennens

Afgelopen weekeind was het NK Inlineskaten in Friesland. Patricia Koot, lid van de Warmondse IJs- en Skeelerclub reed mee en won meerdere medailles en drie nationale titels bij de meisjes junioren B.

Het Daikin NK Inlineskaten Baan en Weg werd gereden op 21, 22 en 23 augustus in Heerenveen en Wolvega; door de pandemie drie maanden later dan gepland.  

Vrijdag: Nederlands kampioen en zilver

Op vrijdag reden de junioren B drie wedstrijden, waar Patricia overal een goede prestatie neerzette. Ze werd met een ronde voorsprong op het peloton Nederlands Kampioen op de 5000 meter puntenkoers, won zilver op de 1000 meter inline en stond met een verschil van 1 honderdste net naast het podium op de vierde plek bij de 200 meter tijdrit.

Zaterdag: Nederlands kampioen

Zaterdags versloeg Patricia in een eindsprint haar geduchte tegenstander op de 8000 meter afvalkoers en pakte zo haar tweede kampioenstitel op dit NK.

Zondag: derde NK-titel en zilver

Patricia reed zondags ook in de laatste twee wedstrijden op de weg prestaties. Ze pakte haar derde NK 2020 titel bij de 8000 meter puntenkoers en een zilveren medaille tijdens de One Lap.

Volgend weekeind de marathon

Komende zaterdag (29 augustus) is het NK Daikin Marathon Inlineskaten op het circuit in Zandvoort. Patricia Koot staat doet hier ook mee.


Reacties