WTCR Hongarije valt tegen voor Niels Langeveld

WTCR Hongarije valt tegen voor Niels Langeveld Foto: Niels Langeveld Racing

Het WTCR-weekeind op de Hungaroring liep voor de Sassemse coureur Niels Langeveld niet zo lekker. Het goede nieuws is dat zijn team Audi erachter is wat de oorzaak is van de tegenvallende resultaten.


- Lees verder onder deze advertentie -

Niels keek na een tegenvallend eerste WTCR-weekeind uit naar de tweede in Hongarije; daar boekte hij eerder mooie resultaten. Ook de vrije training ging lekker, wat de coureur vertrouwen gaf in de wedstrijd.

Ik had echt het idee dat we hier goed zouden kunnen scoren en dat ik in ieder geval de snelste Audi-rijder kon zijn.’ – Niels Langeveld, coureur team Audi

Kwalificatie loopt niet lekker

De vier aanzetten in de kwalificatie lopen echter niet lekker. Hij start de races in het achterveld en de half natte baan hielp ook niet mee. In de tweede race kreeg hij niet genoeg ruimte van een teamgenoot waardoor de wielen haakten; de race van Niels kwam vroegtijdig ten einde hierdoor.

Op naar Slowakije

Het volgende WTCR-weekeind is over twee weken op de Slovakia Ring. Hier heeft Niels al twee dagen getest en het team is er inmiddels achter waarom het in Hongarije niet lekker ging.

Daarom ga ik met een heel positief gevoel naar Slowakije toe. Dit was niet het weekend waarop ik had gehoopt, dus even resetten en opladen – en dan gaan we er weer voor!’ – Niels 

Na Slowakije wordt het een thuiswedstrijd. De WTCR van 17 t/m 19 mei is in Zandvoort.


Reacties