Zaterdag Inloop HKV met Tentoonstelling over De Columbiaan en Voorouderspreekuur

Zaterdag Inloop HKV met Tentoonstelling over De Columbiaan en Voorouderspreekuur Foto: HKV

Ben jij op zoek naar je roots, wellicht kan de Historische Kring Voorhout(HKV) jou helpen. Op zaterdag 28 september is er de mogelijkheid om te beginnen met de zoektocht naar voorouders of herken je hen misschien wel op oude foto's bij de tentoonstelling over Zwemvereniging De Columbiaan.  

Een ervaren bestuurslid is aanwezig om bezoekers op weg te helpen met het maken van een stamboom of zogenaamde kwartierstaat. 

Kwartierstaat?

In een kwartierstaat worden alleen de directe voorouders vermeld met geboortedatum en -plaats en datum en plaats van huwelijk. Met twee ouders, vier grootouders, acht overgrootouders, zestien betovergrootouders enzovoorts, is dat al gauw een uitgebreid overzicht. Ook als men is blijven steken in een eerder begonnen zoektocht is er een goede mogelijkheid om weer op weg geholpen te worden.

Tentoonstelling 50 jaige zwemvereniging De Columbiaan 

De recent door Wethouder Arno van Kempen geopende tentoonstelling van jubilerend zwemvereniging De Columbiaan is een extra reden om het gebouw aan de Bonekruidstraat in Voorhout te bezoeken.

Aan deze vereniging, vijftig jaar gelden voortgekomen uit een stichting, hebben veel inwoners van Voorhout hun zwemvaardigheid te danken. Naast de voorwerpen en de geschiedenis van de opleiding, diploma A, B en C, zijn er ook veel attributen die verwijzen naar de succesvolle historie met betrekking tot wedstrijdzwemmen.


Reacties