Zelf bloemen neerleggen voor Dodenherdenking

Zelf bloemen neerleggen voor Dodenherdenking Foto: Google Maps

De Vereniging tot viering van Warmonds Feesten roept de inwoners en bezoekers van Warmond op om de oorlogsslachtoffers en corona-slachtoffers te herdenken door zelf bloemen te plaatsen bij de gedenkplaatsen.

Door de coronamaatregelen kan de herdenking en vieren van 75 jaar bevrijding slechts op sobere manier doorgang vinden. Gezamenlijke activiteiten zijn niet mogelijk, maar je kan wel op 3 of 4 mei zelf bloemen leggen om te gedenken.

Op deze manier betuigen we als dorpsgemeenschap, ondanks alles, toch onze empathie aan de gevallenen en voor dit jaar ook als eerbetoon aan de Corona- slachtoffers.’ - VWF

Herdenkingsplekken in Warmond waar je bloemen kunt neerleggen:

  • De gedenknaald aan de Herenweg
  • De plaquette in de ringmuur van de Oude Toren
  • Het graf van de in 1944 geëxecuteerde burgemeester Ketelaar op de rooms-katholieke begraafplaats

Bloemen leggen in Sassenheim en Voorhout

Het staat eenieder vrij om ook bloemen te leggen bij de herdenkingsmonumenten in Voorhout (Raadhuisplein) en Sassenheim (hoek Hoofdstraat – Wilhelminalaan). Houd hierbij rekening met 1,5 meter afstand van elkaar.

Kranslegging burgemeester Breuer  

De burgemeester van Teylingen legt bloemen bij de herdenkingsmonumenten in de drie dorpen; hierbij is publiek niet gewenst. Na de nationale herdenking, is de toespraak en kranslegging van onze burgemeester te zien op teylingen.nl.

Meer over de nationale herdenking, het correcte vlaggen en de sobere 4 mei herdenking in Teylingen vind je hier.

 


Reacties