Zes nieuwe exposities in Het Oude Raadhuis van Warmond

Zes nieuwe exposities in Het Oude Raadhuis van Warmond Foto: Het Oude Raadhuis van Warmond

Vanaf komende woensdag exposeren maar liefst zes kunstenaars in Het Oude Raadhuis van Warmond. Officiële opening is op 8 december, maar de tentoonstellingen kan je van 4 december t/m 5 januari bekijken.

De kunstwerken zijn van Christa Althof, Irma Frijlink, Petra Giorgi, Willy Hampel, Ed van der Veer en Nathalie Ijzerman. De stukken ter expositie kunnen ook aangekocht worden.

Christa Althof – Dekzelse doosjes

Christa exposeert met unieke houten doosjes. Woonachtig in Oegstgeest werkte zij aanvankelijk als logopedist, maar sinds ‘95 geeft zij coaching in presentatievaardigheden en persoonlijk leiderschap. Haar houten “Dekzelse doosjes” zijn heel geschikt om dierbare spullen in te bewaren, maar ook gedachten, teksten en levensverhalen.

Irma Frijlink – vilten wandobjecten

Irma eerstegraads docent textiel en volgde haar opleiding aan de modeacademie Charles Montagne en de Academie de Schans. Haar werk is gerelateerd aan wat er in de wereld gebeurt en vaak opgebouwd uit verschillende materialen, het laat zich nadrukkelijk niet in een hokje plaatsen. Haar werk is opgenomen in de collecties van diverse musea in binnen- en buitenland en in particuliere collecties.

Petra Giorgi - gedecoreerde oesters

Petra exposeert een selectie uit haar serie “gedecoreerde oesters”; oesters beschilderd met tekeningen in inkt. Petra is docente, opgeleid aan de Hoge School voor de Kunsten in Rotterdam, ze doceert kunstvakken in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Het werk van Giorgi heeft duidelijk een eigen handtekening, te herkennen in het bijzondere gebruik van technieken, structuren en materialen.

Willy Hampel - gevallen engelen

Willy volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie in den Haag en is werkend erelid van de Kunstenaarsvereniging Artibrak. Haar artistieke basis is de aquarel maar ze is vooral bekend met haar beelden in klei. Zij is geïntrigeerd door mensen, macht en de dood en laat zich inspireren door verhalen en mythologie.

Ed van der Veer – fotografie

Ed fotografeert sinds zijn veertiende. Maar het nemen van de foto is voor hem slechts het begin, waarna hij aan de slag gaat met digitaal bewerken. Naast expositiewerk, maakt Ed ook kunstafdrukken op groot formaat in opdracht

Nathalie Ijzerman – gegoten bronzen engelen

Na het gymnasium volgde Nathalie een aantal opleidingen bij de universiteiten van Groningen en Leiden om zich vervolgens te ontwikkelen als kunstenares (modeltekenen, schilderen en beeldhouwen). Tegenwoordig is zij bronsgieter. De engelen verbeelden de dans om het evenwicht tussen licht en donker, goed en kwaad waarbij het absolute licht nooit wordt bereikt.

 

Het Oude Raadhuis van Warmond is geopend van woensdag tot en met zondag, kijk hier voor de openingstijden.  

 


Reacties