Zilveren Barensteel voor Ab van der Geest

Zilveren Barensteel voor Ab van der Geest

Burgemeester Carla Breuer reikte op 13 december de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan de heer A.J. van der Geest (69) voor zijn jarenlange inzet voor de vrijwillige brandweer in Warmond en de jeugdbrandweer Teylingen. De uitreiking vond plaats tijdens de bijeenkomst van de jeugdbrandweer, die gehouden werd in de brandweerkazerne in Voorhout aan de Nijverheidsweg 32a aldaar. 

Korps Warmond

De heer Van der Geest is ruim 27 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer in Warmond (1978 – 2005). Tijdens zijn carrière heeft hij diverse opleidingen en scholingen gevolgd tot het niveau van Hoofdbrandwacht.

Jeugdbrandweer Teylingen

Nadat hij gestopt was als actief brandweerman is de heer Van der Geest van grote waarde geweest in de opstart van de jeugdbrandweer Teylingen, waar hij sinds 2009 als begeleider heeft gefungeerd, en zijn opgebouwde ervaring als brandweerman goed kon gebruiken. Zijn grote inzet, trouwe opkomst, sociale karakter en het vermogen om op een goede manier de leden instructie te geven, maken dat er een mooie basis wordt gelegd voor nieuwe brandweerlieden. Op 13 december neemt de heer Van der Geest afscheid als begeleider van de jeugdbrandweer.

De Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals de heer Van der Geest. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen van Teylingen

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties