Zomershow Adest Musica verplaatste naar binnen

Zomershow Adest Musica verplaatste naar binnen Foto: Adest Musica

Zaterdag 6 juli sloot Adest Musica het seizoen af met een spetterende zomershow. Door het slechte weer moest de muziekvereniging even improviseren, want er kon niet buiten gespeeld worden.

Uiteindelijk kon het Zomeravondconcert, dankzij de medewerking van het theater, in ’t Onderdak plaats vinden. In een volle zaal lieten de muzikanten zich van hun beste kant zien, wat af en toe niet meeviel in een overvolle warme zaal.  

Alle geledingen van Adest Musica lieten van zich horen

Mini Kids
De avond werd geopend door de jongste afdeling, de Mini Kids o.l.v. Saskia Merbis. Negen jongens en meisjes betraden het podium en speelden op ritme-instrumenten een zelfgemaakt muziekstukje. Hierna speelden zij het ritme van “We will rock you”, het publiek klapte en zong vol overgave mee.  

Aspirantenorkest en Adest Brass
Na dit optreden was het podium voor het Aspirantenorkest. Als bij een flashmob kwamen de muzikanten van de Jeugdband en Drum- en Showband erbij om er een groter muzikaal spektakel van te maken. 
Vervolgens was het podium voor Adest Brass o.l.v. Marcus Kerpershoek. 

Jeugdband
Toen was het tijd voor het hoogtepunt van de avond kwam: de presentatie van de nieuwe jeugduniformen. Het jasje van de jeugdleden was na 20 jaar aan vervanging toe en heeft nu dezelfde uitstraling als die van de Drum- en Showband. De Jeugdband heeft nu ook het tuniek wat is afgeleid van de Koninklijke grenadiers maar dan in een zilveren uitvoering met kleine zilveren details. De Jeugdband trad tijdens het Zomeravondconcert op met de show die zij tijdens het NK in Huizen, eind juni, ook op de planken zette.

Drum- en Showband
Dirigent Rob Balfoort stond voor de Drum- en Showband en zij verzorgden het slot van dit bijzondere concert met onder andere ‘Stairway to Heaven’, het thema van de nieuwe show.  

Adest Musica na de zomervakantie

De komende weken hebben de muzikanten zomervakantie. Vanaf september starten alle activiteiten weer voor Adest Musica, zoals diverse streetparades en taptoes en een groot optreden tijdens de taptoe in Belfast.


Reacties