Zomervakantietips van een reisadviseur

Zomervakantietips van een reisadviseur Foto: Pixabay

Weet jij al waar je naartoe gaat deze Zomervakantie? Mariska Stutterheim is persoonlijk reisadviseur via The Travel Club in Sassenheim. Andere weet ze altijd goed te helpen, maar voor de vakanties voor haar eigen gezin zit ze met dezelfde kwesties als menig moeder; de kids willen vooral WiFi, de ouders willen een gedenkwaardige vakantie.


- Lees verder onder deze advertentie -

Blog geschreven door Mariska van The Travel Club

Keuzenstress

De keuzes zijn talloos: blijven we in en om de Middellandse Zee, gaan we Europa verder weg ontdekken of zelfs een ander werelddeel verkennen? Wordt het een paar weken nietsdoen of toch een doevakantie. Of probeer ik mijn kinderen kennis te laten maken met een heel andere cultuur? Of houd ik vooral rekening met hun eerste levensbehoefte: Wifi? En stiekem ook de mijne, want ik heb ook mijn laptop en telefoon bij de hand om ook op vakantie klanten meteen te woord te staan.

Inspiratie

Traditie voor veel Nederlanders is natuurlijk Frankrijk / Spanje / Portugal / Griekenland of Italië: allemaal heerlijk, mooie cultuur, lekker weer, heerlijk eten!
Ver weg is ook een trend, Zuid-Afrika is bijvoorbeeld perfect met kinderen, geen tijdsverschil en heel veel te doen van spectaculaire safari’s tot bungeejumpen.
Maar ook Midden-Amerika of Azië zijn goed te doen met kinderen. Deze opties hebben als grote voordeel: als je er eenmaal bent, is het dagelijkse leven heel vriendelijk voor je portemonnee!

Persoonlijke toppers

Vakanties die ons gezin zich na 10 jaar nog herinnert, zijn toch de doe – en cultuurvakanties. Zo zijn wij een keer naar Schotland gegaan. Bootje, eigen auto, lekker links door de Highlands crossen. Al was het 2,5 week regen, we hebben veel plezier gehad omdat we door het weer veel op uit moesten. En dat schept een band, het blijft je bij, het zorgt voor herinneringen.

Een ander voorbeeld van een van onze leukste vakanties is een fietsvakantie door het noorden van Spanje. Toen we aankwamen stonden onze fietsen al klaar bij de tent; klaar voor avontuur. Fietsen door de warmte, een slechte kaart, lekke banden, omfietsen en hopen voor het donker op de volgende camping te zijn. Maar ook prachtige landschappen, bijzondere routes en lunch in middeleeuwse dorpjes. Uiteindelijk voelde die ene week fietsen als een hele lange zomervakantie.

Tot slot, als je een echte familievakantie wilt beleven, dan kan ik je aanraden om een keer te gaan cruisen. Wij maakten een superreis langs de Italiaanse en Franse eilanden rondom de Middellandse Zee. Aan boord is alles geregeld, elke dag een nieuw eiland en onze favoriete obers hadden al snel door wat ons favoriete drankje was. Een luxe om niets zelf te hoeven doen en vertier was er voor iedereen.

Maar elk jaar wil je weer wat anders verzinnen, toch? Voor dit jaar zijn wij er uiteindelijk weer uit! Ik zal de volgende keer verklappen wat het is geworden en vertellen hoe het ons is vergaan.

Minder zorgen voor een fijnere vakantie

Schieten er voor jullie vakantie dit jaar nog te veel ideeën door je hoofd? Of wil je net even iets anders doen dan anders, maar doe je dat graag met informatie of tips van iemand die de juiste contacten heeft? Neem dan contact met mij op via The Travel Club.
Een misverstand is dat boeken via een reisadviseur het heel duur wordt; ik pas alles aan op jullie wensen en word zelf betaald door reisorganisaties – die mij vaak scherpere aanbiedingen doen dan grote partijen. Het kost jou dus vrijwel niets, op de vakantie na natuurlijk. 


Reacties