Zondagbandje in Café de 2 Wezen; Downtown District en Rufusking

Zondagbandje in Café de 2 Wezen; Downtown District en Rufusking Foto: Downtown District

Zondag 26 januari spelen zowel Downtown District, met roots in Sassenheim, als Rufusking uit Leiden bij Café de Twee Wezen in Sassenheim.  

‘Punk is dead? Dacht het niet!’

Zo omschrijft het VPRO Muziekplatform 3voor12 Downtown District, een jonge, energieke, punkrockband. Opgeklommen van Lokale naar regionale tot nationale helden. Zij wonnen in 2018 de Nobel Award (voorheen Grote Prijs van de Bollenstreek) en speelden begin 2019 in een vol Paradiso.

Daarnaast heeft de band de 3FM ‘Elevator Pitch’ gewonnen en mochten ze twee nummers live spelen op de zender. Ook internationaal zijn de eerste stappen gezet, hun nummer ‘Anti-Social Syndrome’  wordt gebruikt in een video van YouTuber Collin Furze, die miljoenen keren is bekeken. Sindsdien wordt hun album wereldwijd gestreamd. Live is het onuitputbare enthousiasme van de band aanstekelijk.  Ze spelen poppunk alsof ze het uitgevonden hebben.

Rufusking

Rufusking uit Leiden is de andere band van de middag, zij warmen het publiek op met een combinatie van rock uit verschillende tijdperken. Van Led Zeppelin via the Doors naar Pearl Jam. Met de eerste single ‘Vinegar joe’ in de achterzak komen zij naar Sassenheim. 

Zondag 26 januari naar Café De Twee Wezen in Sassenheim, het optreden begint om 16.30 uur en de toegang is gratis.


Reacties