Zwemles voor vrouwen, door vrouwen gaat van start

Zwemles voor vrouwen, door vrouwen gaat van start Foto: Pixabay

3 oktober starten de zwemlessen 'voor vrouwen, door vrouwen' bij zwemvereniging De Columbiaan in Voorhout.

De zwemvereniging deed begin dit jaar mee aan de wedstrijd Het Beste Idee van de gemeente Teylingen. Zij pitchten het idee om kwetsbare groepen, zoals vrouwelijke vluchtelingen, zwemles te geven en zo hun zwemvaardigheid te verbeteren.

Een wens werd werkelijkheid, toen het idee om zwemles te organiseren “voor vrouwen door vrouwen” tot “Het beste idee van Teylingen 2019” werd gekozen. De “zwemles voor vrouwen door vrouwen” heeft ondertussen een vaste plek in het programma gekregen en de vrouwelijke lesgevers zijn bekend.

Werven van beginnende leszwemmers is gestart

De eerste zwemles start op donderdag 3 oktober 2019. De zwemles wordt georganiseerd voor vrouwen die om hun geloofsovertuiging en/of andere persoonlijke redenen alleen met andere vrouwen zwemles willen hebben; te denken valt aan moslima's, trauma, mantelzorgers, psychische/sociale/lichamelijke kwetsbaarheid.

Voor mannen verboden

Het programma is zodanig ingericht, dat er ruim voor, tijdens en tot 25 minuten na de zwemles geen mannen in het zwembad aanwezig zijn. 

Praktische zaken:

Locatie: Zwemles voor vrouwen door vrouwen wordt gegeven bij Zwemvereniging De Columbiaan in het zwembad van het Teylingencollege - KTS, Leidsevaart 4, 2215RE Voorhout

1e zwemles:  vanaf 3 oktober 2019, op donderdagavond van 19.20-20.05 uur met uitzondering van de schoolvakanties.

Informatie:  kun je opvragen bij de ledenadministratie@columbiaan.nl

Aanmelden: kun je  via website www.columbiaan.nl via de knop “Lid worden”.

kosten:  zijn € 36,50 per maand (behalve juli en augustus) óf naast de Sport- en Cultuurregeling van de gemeente Teylingen een eigen bijdrage van € 10 per maand (behalve juli en augustus) via automatische incasso.

Zwemkleding: bestaat uit een goed passend badpak of een boerkini, met een rokje tot halverwege de bovenbenen.


Reacties